Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ξεκάθαρο μήνυμα απο τον Βασίλη Βελέντζα

           
H Άνω Βάθεια, η Καλλιθέα και η Σέττα, τρία μικρά αλλά με έντονο παλμό χωριά του Δήμου Ερέτριας, έστειλαν  ξεκάθαρο μήνυμα ότι  ο Βασίλης Βελέντζας θα επανεκλεγεί στο Δήμο Ερέτριας, στις αυτοδοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Στις 13 Μαΐου  2014, 

ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, επισκέφθηκε διαδοχικά, τα γεμάτα ζωντάνια χωριά του Δήμου μας,  Άνω Βάθεια και Καλλιθέα. Έκανε τον απολογισμό του και απαρίθμησε ένα προς ένα τα έργα που επί των ημερών του υλοποιούνται στις περιοχές. Ανέπτυξε δε το σχεδιασμό και το προγραμματικό έργο του για τα έτη 2014-2019. Στις 12 Μαΐου 2014 ο δήμαρχος Ερέτριας επισκέφθηκε και τη Σέττα.


Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας http://velentzas.info  και στο λογαριασμό μας στο facebook  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ   https://www.facebook.com/dienpovelentzas μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο μας, να διαβάσετε τα τελευταία νέα μας και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας.  Τα εκλογικά μας κέντρα βρίσκονται στην οδό Αρχαίου Θεάτρου 64 στην Ερέτρια και στην Κεντρική Πλατεία Αμάρυνθου. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε, να σας ενημερώσουμε για το έργο , το όραμά μας και να ανταλλάξουμε απόψεις. 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στην Ερέτρια


  O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, το Δήμο Ερέτριας και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της πόλης καθώς και στο Σπίτι  με τα Ψηφιδωτά.  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας
Τον κ. Κάρολό Παπούλια, με τη σύζυγό του Μαίη, ξενάγησε η  γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Ο δε διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής και καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, Karl Reber  τον ενημέρωσε για την πορεία των ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας και της Αμαρύνθου.
Παρόντες  στην ξενάγηση ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελβετίας κ. Μauro delAmbrozio, o πρώην διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Pierre Ducrey, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg,  η καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ κ. Άννα Παναγιωταρέα, η κ. Παρή Καλαμαρά, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων & αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΙΑ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ( η οποία συμμετείχε και αυτή στην ξενάγηση), ο  κ. Κωνσταντίνος Μπουκάρας (αρχαιολόγος στην ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων –υπεύθυνος για την Ερέτρια )  και η αρχαιολόγος κ. Σοφία Κατσάλη.  
Στην ιστοσελίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα, ( http://www.unil.ch/esag  )  μπορείτε να ενημερωθείτε για τα 50 χρόνια παρουσίας,  ερευνών και ανασκαφών  που πραγματοποιεί στην Ερέτρια. Σήμερα,  Πέμπτη 15 Μαΐου 2014  και αύριο Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιείται το συνέδριο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής (ΕΑΣ) με τίτλο «Ερέτρια: Διασταύρωση μονοπατιών» («Eretria – Crossing Paths»).
    




O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Δήμο Ερέτριας. 




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας.