Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

2nd ATHLETIC EVENT ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

2nd ATHLETIC EVENT
(Power lifting -Strongman-Arm wrestling - Tug of War)
Αμάρυνθος, Ν. Ευβοίας, 19-20 Μαρτίου 2016


Η μοναδική διοργάνωση για δεύτερη φορά έρχεται στο παραθαλάσσιο χωριό της Αμαρύνθου να ταράξει τα δεδομένα , πρωτοπόρα για μια ακόμη φορά . Αν και ανεπίσημη διοργάνωση ,είναι η μοναδική διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο που στεγάζει όχι ένα , όχι δυο αλλά τέσσερα δυναμικά και βαρέα αθλήματα (Χειροπάλη – Δυναμικό Τριάθλο – Strongman – Διελκυστίνδα ), αλλά και διεθνώς οι διοργανώσεις που στεγάζουν έστω δυο από τα τέσσερα αθλήματα είναι ελάχιστες.
Παραμένει ως η μοναδική διοργάνωση αν και ανεπίσημη τέτοιου είδους αθλημάτων που την στηρίζουν δεκάδες χορηγοί επικοινωνίας , ο αριθμός είναι πρωτοφανής που ενδεχομένως να είναι και ο μοναδικός σε εθνικό επίπεδο .
Το 2016 η διοργάνωση περνά σε μια ακόμα πρωτοποριακή ενεργεία , δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν έως 2.400 ευρώ.
Πιο αναλυτικά :
Στο αγώνισμα τις Χειροπάλης όταν έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι αγώνες θα υπάρξει μια ανοιχτή αναμέτρηση των πρώτον κάθε κατηγορίας δεξιού χεριού όπου ο τελικός νικητής θα διεκδικήσει έως 800 ευρώ .
Στο άθλημα του Δυναμικού Τριάθλου όταν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες , ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα διεκδικήσει έως 800 ευρώ .
Στα αγωνίσματα Strongman , ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα διεκδικήσει έως 800 ευρώ .
Στην περίπτωση που ένας εκ των αθλητών διαπρέψει σε περισσότερα του ενός αθλημάτων / αγωνισμάτων το ποσό που ενδέχεται να διεκδικήσει αγγίζει τα 2.400 ευρώ.
Σε όλα τα αθλήματα (Χειροπάλη – Δυναμικό Τριάθλο – Strongman – Διελκυστίνδα), σε όλες τις κατηγορίες θα μεριμνήσουμε μέσω χορηγιών όπως άλλωστε κάναμε και στην πρώτη συνάντηση να δοθούν δώρα στους μεταλλιούχους.
Οι βασικοί στόχοι της διοργανώσεως είναι :
1)Να συνενώσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και όσους τρέφουν φιλοαθλητικά αισθήματα, με στόχο την προαγωγή του αθλητισμού σε όλες του τις μορφές. διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ στο οποίο αθλητές διαφόρων αθλημάτων, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού να συνυπάρξουν σε μια γιορτή του αθλητισμού στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, δίχως άγχος και στρες( για λεπτομέρειες ανάτρεξε στο 2ο δελτίο τύπου).
2)Η προβολή καθώς και η ανάδειξη της σημαντικότητα του τόπου, όπου σύμφωνα με τον Παυσανία έχει αφήσει το στίγμα του στον αθλητισμό ( για λεπτομέρειες ανάτρεξε στο 1ο δελτίο τύπου).
Στην Αμάρυνθο της Εύβοιας στις αρχές της άνοιξης διεξάγονταν προς τιμή της θεάς Άρτεμης ,τα Αμαρύνθια.
Προς τιμή της θεάς διεξάγονταν μουσικοί, αθλητικοί και δραματικοί αγώνες ,αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώνονταν για να συναγωνιστούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν .
Για τον λόγο αυτό, προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά, τους αθλητές, τους φίλους των αθλημάτων καθώς και όσους τρέφουν φιλοαθλητικά αισθήματα, με στόχο την προαγωγή του Αθλητισμού σε όλες του τις μορφές, να παρακολουθήσουν, και γιατί όχι, να συμμετάσχουν στο Αθλητικό Γεγονός της 2ης Συνάντησης Βαρέων Αθλημάτων.