Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Δωρεάν 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη

Δωρεάν 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη (ένα εκπαιδευτικό έτος), υπόσχεται σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 18 έως 29 ετών η σχολή θεάτρου "Ιασμος"

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της σχολής, ο Ιασμος διαθέτοντας μια ιστορία 30 ετών στο χώρο των δραματουργικών σπουδών και της υποκριτικής τέχνης, και στοχεύοντας από την πλευρά του στην καταπολέμηση της ανεργίας η οποία μαστίζει εκατομμύρια συμπολίτες μας και απειλεί διαρκώς περισσοτέρους, με οδηγό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, και προσπαθώντας να αποκτήσει περιεχόμενο η κοινωνική αντίληψη εκτός από νοοτροπία, προσφέρει δωρεάν 1.200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη (ένα εκπαιδευτικό έτος) σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 18 έως 29 ετών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
• Πρωτότυπη κάρτα ανεργίας
• Μια έγχρωμη φωτογραφία

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος οραματιζόταν ευκαιρίες για τους μη προνομιούχους μεν, αλλά με καλλιτεχνικές ανησυχίες δε. Για τους ανθρώπους με ταλέντο το οποίο θα χαθεί μέσα στις δυσκολίες του βιοπορισμού. Όποιος παλεύει να επιβιώσει δεν έχει μυαλό για την «πολυτέλεια» που λέγεται Πολιτισμός. Αυτό το χάσμα έρχονται να καλύψουν τα προγράμματα δωρεάν κατάρτισης για άνεργους νέους. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος τα εμπνεύστηκε κι εμείς τα συνεχίζουμε ακολουθώντας πιστά το όραμα του. Δεν πρόκειται για ευκαιριακά προγράμματα αλλά για προγράμματα ανίχνευσης ταλέντων που οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνήθως δεν επιτρέπουν την εξέλιξη τους.

Για να πάρετε μέρος στην ακρόαση για τις 1200 δωρεάν ώρες φοίτησης στον ΙΑΣΜΟ θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση από 5 Μαΐου έως 31 Ιουλίου στη γραμματεία της σχολής (Μπούσγου 20, Πεδίον του Άρεως, ύψος στάσης Σόνια).

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα μονόλογο, ένα ποίημα, ένα τραγούδι καθώς και αυτοσχεδιασμό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής,
Δευτέρα έως Παρασκευή από 10.00 - 21.00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6411823

Η απόλυτη κοροϊδία σε βάρος των μακροχρόνια ανέργων από το κράτος!

Μετά τα ψευτοπρογράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των ανέργων με το χειρότερο τρόπο. Από το Δεκέμβριο ήδη, είχε ανακοινώσει επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή για όσους είναι πάνω από ένα χρόνο με κάρτα ανεργίας. Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, μπορεί ο καθένας να διαβάσει τα κριτήρια για τους δικαιούχους και να φρίξει!
Εν ολίγοις, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα, συγκεκριμένα όσοι είναι έως 14 μήνες άνεργοι και έχουν εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, δηλαδή θα δοθεί μόνο σε όσους επιδοτούνταν τον τελευταίο χρόνο και τελείωσε τώρα η επιδότησή τους!

    Και όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, δύο χρόνια; Τρία; Τέσσερα...; Αυτοί απλά δεν το δικαιούνται. Να σημειώσουμε ότι από τους 1.019.805 επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, επιδοτούνται μόλις 125.306 άνεργοι, τους οποίους τελικά αφορά η «στήριξη» των 200 ευρώ και μάλιστα με πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Αυτό είναι το δήθεν κοινωνικό τους κράτος: μείωση κονδυλίων για τους ανέργους κατά 121 εκατομμύρια ευρώ για το 2014 και αποκλεισμός σχεδόν 1.000.000 άνεργου κόσμου από αυτή τη μικρή βοήθεια των 200 ευρώ! Η συγκυβέρνηση καταρρίπτει νέο ρεκόρ αναισθησίας όταν εφαρμόζει στις πλάτες του άνεργου επικοινωνιακά τρυκ, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στα πιο φτωχά στρώματα για να θέσει τελικά εξαιρέσεις, να φτιάξει υποκατηγορίες «προνομιούχων» που δικαιούνται το επίδομα, και να δημιουργήσει αλληλοσπαραγμό για ένα κομμάτι ψωμί.
Εκμεταλλεύεται την απελπισία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που παλεύουν να βρουν ένα μεροκάματο! Η κοροϊδία μάλιστα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι κι από αυτούς τους επιδοτούμενους και πάλι εξαιρούνται: όσοι είχαν εισόδημα μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ, όσοι χάνουν τις προθεσμίες μιας και «κατά την πρώτη εφαρμογή, δικαιούχοι είναι αυτοί των οποίων η επιδότηση έληξε από 01/11/2013 έως 31/12/2013 εφόσον ασκήσουν το δικαίωμά τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014», όσοι δικαιούνται το επίδομα για λιγότερους από 12 μήνες και όσοι έχουν επιδοτηθεί ξανά κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια κι έχουν εισπράξει επίδομα για περισσότερους από 16 μήνες! Δηλαδή τελικά μιλάμε για έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που θα επιδοτηθεί, ένα μικρό υποσύνολο, μετά από καθολική παραπλάνηση των ανέργων και όλου του κόσμου που ενημερώνεται ψευδώς από τα ΜΜΕ για τη δήθεν μέριμνα και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης για την ανεργία. Ο κυβερνητικός εμπαιγμός στα καλύτερά του. Το δικαίωμα στη δουλειά και στην ασφάλιση έγινε κακοπληρωμένη ανασφάλιστη «απασχόληση» με όρους γαλέρας. Η ανεργία γιγαντώνεται, ειδικά στους νέους παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις, και η κυβέρνηση συνεχίζει αναίσχυντα να «σερβίρει» την κοροϊδία περί «ανάπτυξης» και δημιουργίας θέσεων εργασίας πασπαλισμένη με ολίγη- πενιχρή κοινωνική επιδοματική πολιτική.