Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ανάρτηση προσωρινών μητρώων και πινάκων δικαιούχων και παρόχων του προγράμματος διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2015

Αναρτήθηκαν την Τρίτη 9.6.2015, τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων Δικαιούχων και Παρόχων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015.


Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την Τετάρτη 10.6.2015 και ώρα 8.00 π.μ. μέχρι την Παρασκευή 12.6.2015 και ώρα 12:00 (μεσημβρινή).

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Δικαιολογητικά που ενδεχομένως συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων, 12.6.2015 και ώρα 15.00.

Δικαιολογητικά που ενδεχομένως συνοδεύουν την ένσταση των παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την Παρασκευή 12.6.2015 και ώρα 12.00 (μεσημβρινή).

Δείτε όλους του πίνακες εδώ:  www.oaed.gr

Πότε και που θα δουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών τη βαθμολογία τους

Έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων και από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εστάλη χθες στα βαθμολογικά κέντρα, η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα των βαθμολογιών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα (ήδη χθες ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας).
Θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα λύκεια της χώρας, όπου και θα αναρτηθούν.
Παράλληλα, την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr (Δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή) πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαία ελληνικά.

Πηγή: alfavita.gr

Έρχεται ρύθμιση για τους οφειλέτες στη ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις

Τις επόμενες μέρες ημέρες αναμένεται να τεθεί ως θέμα συζήτησης το νέο σχέδιο του προέδρου της ΔΕΗ για τη διευθέτηση των οφειλών πελατών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού θα παρουσιαστούν οι νέοι κανόνες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με κεντρικό άξονα τις περισσότερες δόσεις και τη μείωση του ποσού της προκαταβολής.
Μέχρι σήμερα κάποιος που χρωστούσε στη ΔΕΗ -είτε επιχείρηση, είτε ιδιώτης- μπορούσε συνήθως να κάνει ρύθμιση 4 έως 5 δόσεων με προκαταβολή των οφειλών 20% και πληρωμή τoυ τρέχοντος λογαριασμού.
Να σημειωθεί ότι με τα ανεξόφλητα τιμολόγια της ΔΕΗ να χτυπούν «κόκκινο» φτάνοντας τα περίπου 2 δισ. ευρώ έκανε πρεμιέρα το νέο ηλεκτρονικό δίκτυ της επιχείρησης. Διασταυρώνοτας τα τετραγωνικά του ακινήτου με την κατανάλωση στο ρεύμα, το νέο πληροφοριακό σύστημα SAP θα επιτρέπει στη ΔΕΗ να εντοπίζει τους έχοντες κακοπληρωτές με εκείνους.
Στην 1η κατηγορία, οι κακοπληρωτές χωρίζονται σε πέντε κλίμακες ανάλογα με την ωρίμανση της οφειλής τους. Από 0 έως 60 ημέρες, από 61 έως 120 ημέρες, από 121 έως 180 ημέρες, από 181 έως 360 ημέρες, και από το 1 έτος και πάνω. Στη 2η κατηγορία οι κακοπληρωτές χωρίζονται ανάλογα με τα ποσά που χρωστούν.

Πηγή: thestival.gr via protothema.gr