Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εκδήλωση γεμάτη παλμό από τους εκατοντάδες δημότες που ήλθαν για να δώσουν παράσταση νίκης

           

  Εκδήλωση γεμάτη παλμό από τους εκατοντάδες δημότες που ήλθαν για να δώσουν παράσταση νίκης και ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης στο δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα και τους άξιους συνεργάτες του που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Δημιουργική Ένωση Πολιτών”, ήταν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου που πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στην Ερέτρια.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας  στην ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νικητής των εκλογών  της 18ης Μαΐου 2014 θα είναι ο συνδυασμός «Δημιουργική Ένωση Πολιτών». Και πώς είναι δυνατόν, είπε μεταξύ άλλων, να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα όταν ο συνδυασμός μας αποτελείται από ικανά και καταξιωμένα στελέχη που θα ολοκληρώσουν το έργο που χαράξαμε και ξεκινήσαμε από το 2011 έως το 2014.
Ο δήμαρχος Ερέτριας, στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Ερέτρια, υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος άθλος της θητείας του, ήταν η επιτυχημένη συνένωση δύο μη λειτουργικών Δήμων, που παρείχαν ελλιπείς και κατά το δοκούν υπηρεσίες. Είμαι υπερήφανος, όχι μόνο γιατί φτιάξαμε ένα λειτουργικό Δήμο που κατάφερε να πάρει πιστοποίηση για τις υπηρεσίες του αλλά και γιατί  ξεκίνησαν να υλοποιούνται μεγάλα έργα υποδομής, όπως ο  βιολογικός της Αμαρύνθου, πρόσθεσε .
«Όλοι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σας έχουν την πείρα και το σθένος να διεκδικήσουν έργα που αξίζουν για αυτό τον τόπο;  Εμείς έχουμε και την εμπειρία και το σθένος να κάνουμε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελέντζας. Ανάμεσα στα έργα που εξήγγειλε ο δήμαρχος Ερέτριας ήταν και η αγορά 4 τεσσάρων απορριμματοφόρων. Ανακοίνωσε ότι ήδη έχει εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων περίπου 1,3 εκατ. ευρώ για αυτό το σκοπό. 

·         Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας http://velentzas.info  και στο λογαριασμό μας στο facebook  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ   https://www.facebook.com/dienpovelentzas μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο μας, να διαβάσετε τα τελευταία νέα μας και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας.  Τα εκλογικά μας κέντρα βρίσκονται στην οδό Αρχαίου Θεάτρου 64 στην Ερέτρια και στην Κεντρική Πλατεία Αμάρυνθου. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε, να σας ενημερώσουμε για το έργο , το όραμά μας και να ανταλλάξουμε απόψεις. 

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Ερέτριας

7  Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Ερέτριας για την αντιπυρική περίοδο 2014, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στο δημοτικό κατάστημα Αμαρύνθου.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον άμεσο καθαρισμό των χώρων προσωρινής εναπόθεσης αστικών αποβλήτων λόγω των παραθεριστικών κατοικιών και  τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου. Επεσήμανε ότι γίνονται εργασίες καθαρισμού σε κοινόχρηστους χώρους, στα όρια των δασικών εκτάσεων σύμφωνα με το σχέδιο του δασαρχείου, στις ιδιωτικές δασικές εκτάσεις από τους αρμόδιους συνεταιρισμούς, στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, στους οικισμούς με περιαστικά δάση, στα ρέματα καθώς και  εργασίες συντήρησης των αγροτικών και περιαστικών δρόμων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας σε αρχαιολογικούς χώρους, στο κάμπινγκ και κοντά στα ξενοδοχεία και στις τοπικές κοινότητες που δέχονται μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
Στη σύσκεψη εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, παραβρέθηκαν  οι αντιδήμαρχοι Δ.Σκαρλάς και Τ.Σταματάκος, ο  διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας  Δ. Σίδερης, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ευβοίας  πύραρχος Σηφάκης Γεώργιος, ο πυρονόμος-προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Αλιβερίου Ε. Αργύρης, ο πυραγός Περικλής Κουλκουβίνης από την Π.Υ Χαλκίδας και το Λιμεναρχείο εκπροσώπησε  η κ. Τσιμπίδα Ευγενία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας  Δ. Σουγιουλτζής, ο υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ερέτριας Αναστάσιος Αργύρης. Επίσης, παρέστησαν, εκπροσωπώντας του Εθελοντές Δασοπροστασίας ΕΔΔΑΚΟΔ, οι  Γ.Κοκονός και Ν.Πασχαλόπουλος καθώς και τα μέλη του συλλόγου 4χ4 “ΦΕΤΕΣ” Ε.Γκάγκαρης, Γ.Βράκας, Ι.Σαράπης.