Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

¨ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ¨ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ;

Τεράστιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αμαρύνθου, εάν και εφ όσον συνεχιστεί η κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου του αποχετευτικού Αμαρύνθου όπως λένε και οι κάτοικοι αυτό είναι ένα έγκλημα σε βάρος των παιδιών και όχι μόνο! Και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ορίστηκε  σύγκλιση της επιτροπής στο παλαιό Δημαρχείο Αμαρύνθου για την Πέμπτη 11-12-20140 και ώρα 10,00 πμ για να εξετασθεί η δυνατότητα μετεγκατάστασης του αντλιοστασίου και η εξεύρεσης νέας θέσης! Δείτε σχετικό βίντεο που εξασφάλισε η Alfa Omega Evia Web στις 9 Δεκέμβρη στην συγκέντρωση στο δημαρχείο Ερέτριας, καθώς και το δελτίο τύπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αμαρύνθου! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
12/ΘΕΣΙΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
ΘΕΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Το Δ.Σ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ,μόλις έλαβε γνώση για την κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου, έθεσε το θέμα με γραπτή ενημέρωση στα μέλη –γονείς ,όπου και συγκεντρώνοντας 180 υπογραφές με αίτημα να μην κατασκευασθεί το αντλιοστάσιο στο χώρο του σχολείου ,λόγω της επικινδυνότητας που αυτό ενέχει στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας και στην εν γένει υποβάθμιση του χώρου ,προέβει στις κάτωθι ενέργειες .
Α) Προγραμμάτισε επαφή στις 30-10-2014 με τους υπευθύνους της Δημοτικής αρχής ,τις τεχνικές υπηρεσίες και τον εργολάβο του έργου θέτοντας του το αίτημα των γονιών και τους προβληματισμούς του .
Β) Έστειλε επιστολές και αιτήσεις στις 03-11-2014 και 04-11-2014 (τα έγγραφα στην διάθεση σας ) σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως διεύθυνση περιβάλλοντος , διεύθυνση υγείας ,Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας ,τεχνικές υπηρεσίες Δήμου ,πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή ,πρωτοβάθμια επιτροπή παιδείας νομού, Δήμαρχο ,τοπικό συμβούλιο Δ.Ε Αμαρύνθου κ.α , γνωστοποιώντας το πρόβλημα και καθιστώντας τους υπεύθυνους .
Γ) Με αίτηση του το Δ.Σ του συλλόγου ήδη από τις 3-11-2014 στο πρώιμο στάδιο των εργασιών , προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ,ζήτησε την σύγκλιση του Δ .Σ με θέμα α) την εκ νέου χωροθέτηση του κεντρικού αντλιοστασίου σε θέση εκτός του σχολειού β) Την άμεση διακοπή των εργασιών της κατασκευής αυτού .
Δ) Με νέα αίτηση προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου , ζήτησε αντίγραφα της μελέτης, απόσπασμα χάρτη, μυκοτομές και εγκεκριμένες τυχόν αλλαγές μια και θεμελιώθηκε η άποψη ότι η χωροθέτηση στο Δημοτικό σχολείο προέκυψε μετά από αλλαγή της θέσης που προέβλεπε η αρχική μελέτη .
Επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν θεωρήθηκαν επαρκείς μια και ποτέ ως τώρα δεν μας δόθηκαν στοιχεία της μελέτης ,σε νέα γενική συνέλευση, στην οποία κλήθηκε και η Δήμαρχος ,η οποία και δεν παρέστη η ίδια ή αντιπρόσωπος της , αποφασίσθηκαν τα εξής α) Κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου την Δευτέρα 08-12-2014 και β)καθολική παρουσία των γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 09-12-2014 με αίτημα να εισαχθεί το θέμα της εξεύρεσης νέας θέσης για την κατασκευή του αντλιοστασίου ,με δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Μετά την αντιπαράθεση στοιχείων και απόψεων απεφασίσθη η συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από δύο μέλη του συλλόγου μας ,και άλλα που θα ορίσει η Δημοτική αρχή από την επιτροπή ποιότητας ζωής .Η σύγκλιση της επιτροπής ορίστηκε στο παλαιό Δημαρχείο Αμαρύνθου για την Πέμπτη 11-12-20140 και ώρα 10,00 πμ για να εξετασθεί η δυνατότητα μετεγκατάστασης του αντλιοστασίου και η εξεύρεσης νέας θέσης .
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
του 12θέσιου 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου