Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου θα πραγματοποιηθεί bazzar βιβλίου από τον Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών ο «Ευαγγελισμός» και τον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου καθώς και Έκθεση Ζωγραφικής από το Εργαστήρι Ζωγραφικής της βιβλιοθήκης Οξυλίθου.
Σας περιμένουμε όλους!!!!



Το δημοτικό σχολείο Οξυλίθου σας αποχαιρετά, με ένα δυνατό πρόγραμμα εκδηλώσεων!


ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ!

.... ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ!

Το Γυμνάσιό μας, τα τελευταία τρία χρόνια και υπό τη Διεύθυνση του κ. Τσιάκκιρου Μιχάλη , θέλοντας να ανοίξει νέους ορίζοντες τόσο για τους Καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς, όσο και για την τοπική κοινωνία, καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε Σχολείο και τοπική κοινωνία να γίνουν ένα και αδιαίρετο σύνολο για το καλό και του τόπου αλλά και του Γυμνασίου. 

Στην προσπάθεια αυτή άνοιξαν οι πύλες του Σχολείου μας σε γονείς, φορείς, Συλλόγους και η συνεργασία μας ήταν και είναι πάντοτε άψογη, σεβόμενοι πάντα τις ιδιότητες του καθενός μας. 

Στα πλαίσια αυτά ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων Καθηγητών, εκτός από τις εκδηλώσεις σε επετείους που γίνονται στο χωριό μας, έχει καθιερώσει και την τελική εκδήλωση, που γίνεται εδώ και τρία χρόνια στις 26 Ιουνίου, όπου, εκτός από μια μουσική βραδιά που αναλαμβάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας , βραβεύει μαθητές , Καθηγητές, Δασκάλους και φορείς που προσέφεραν στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Από φέτος, εκτός των παραπάνω, προσθέσαμε στη διαδικασία των βραβεύσεων και συνανθρώπους μας οι οποίοι με την οικονομική τους δραστηριότητα προσέφεραν πολλά στον τόπο μας δίνοντας δουλειά σε αρκετούς ανθρώπους. 

Στην πρωτοπόρα αυτή ενέργεια βρίσκουμε ανθρώπους που συνδράμουν με τις χορηγίες τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Χωρίς αυτούς οι ενέργειές μας θα έπεφταν στο κενό. Ελπίζουμε ότι οι πράξεις μας αυτές θα βρίσκουν πάντα συνεργάτες και ανταπόκριση για το κοινό καλό, ιδίως για το καλό των παιδιών μας, των μαθητών μας . Τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας!


Φωτιά στο Νησί των Ονείρων

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δήμου Ερετρίας "Η ΜΕΔΟΥΣΑ"
Χθες το βράδυ, για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες της ασυνειδησίας ορισμένων στην καρδιά του κοσμήματος της Ερέτριας, στο Νησί των Ονείρων.

Σύμφωνα με την έκθεση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περί τις 10μ.μ ξέσπασε εστία φωτιάς στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η οποία ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Η κινητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών της πόλης μας ήταν άμεση και εντυπωσιακή και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα, ενώ και η Πυροσβεστική έφτασε σύντομα στο χώρο. Η φωτιά περιορίστηκε προτού επεκταθεί στην πευκόφυτη έκταση και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για επιμέλεια, καθαρισμό και φύλαξη του Νησιού των Ονείρων, το οποίο εκτός από πνεύμονα πρασίνου όπου αποτελεί για τους ντόπιους, μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουριστικός πόλος.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πως λόγω βλάβης , το νησί δεν υδροδοτείται (!) με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να είναι αδύνατη η πυροπροστασία, διαπίστωση που ακούστηκε και από τους απορημένους πολίτες που βρέθηκαν στο συμβάν. Άραγε το κόστος συντήρησης είναι τόσο δυσβάσταχτο που δεν χωρά στον προϋπολογισμό; Ή η αξία αυτού του παραδείσου τόσο μικρή;

Σαν Σύλλογος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν και να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει, και τα καιρικά φαινόμενα τους θερινούς μήνες ευνοούν την ανάπτυξη φωτιάς. Η αναστάτωση που διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο περιστατικό, δηλώνει τη βαθιά αγάπη για το Νησί των Ονείρων, η οποία με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να μεταφραστεί σε ενδιαφέρον και πρόνοια.

ΠΗΓΗ: Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δήμου Ερετρίας "Η ΜΕΔΟΥΣΑ"