Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ανοίγει το καινούργιο δημαρχείο στην πόλη της Ερέτριας – Ένα «διαμάντι» για το Δήμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγιασμός στο ανακαινισμένο δημαρχείο στην πόλη της Ερέτριας, τελέσθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, της νέας δημάρχου κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ καθώς και δημοτικών συμβούλων.
Αμέσως μετά ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο μεταβιβάσθηκε στην κυριότητα του Δήμου Ερέτριας το 2012, με ενέργειες του δημάρχου Ερέτριας κ.Βασίλη Βελέντζα. Τη διαχείρισή του ασκούσε μέχρι τότε η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ Α.Ε).  Το κτίσμα, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της Ερέτριας, καταλαμβάνει επιφάνεια 250 τμ και βρίσκεται σε οικόπεδο 2.479 τμ. Φιλοξενεί υπερσύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και γραφεία. Η ανακατασκευή του κτιρίου έχει προϋπολογισμό 69.316,76 ευρώ.

«Είμαστε υπερήφανοι που σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν άλλοι Δήμοι αναγκάζονται να ξεπουλήσουν την περιουσία τους, εμείς, ο Δήμος Ερέτριας όχι μόνο αξιοποιούμε την υπάρχουσα αλλά παράλληλα την αυξάνουμε», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώην Τουριστικό Περίπτερο του ΕΟΤ είχε παραχωρηθεί κατά χρήση και εκμετάλλευση στο Δήμο Ερέτριας από το 1985 με σχετική απόφαση παραχώρησης του ΕΟΤ.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ερέτριας στεγάζονται  πλέον στο κτίριο επί της οδού Ευδήμου Κραταιμένους 43 στην πόλη της Ερέτριας. Και σε αυτό το κτίριο έγινε  επισκευή – ανακαίνιση.
 Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο,  τον  Ιανουάριο του 2011 κινδύνευε με κατάσχεση από χρέη προηγούμενων ετών. Μετά από στοχευμένες ενέργειες του δημάρχου Ερέτριας Βασίλη Βελέντζα σταμάτησε ο πλειστηριασμός και αποπληρώθηκαν  τα χρέη ύψους 100.000 ευρώ.