Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Οι Αγώνες ΠΟΛΟ της Β’ φάσης του πρώτου γύρου της Α2 Ανδρών, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας, έχοντας προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού, ως βασικό συστατικό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας στη πόλης μας, στηρίζει και διοργανώνει εκδηλώσεις και αγώνες, που προάγουν το αθλητικό πνεύμα στη νεολαία και το σύνολο των πολιτών.
Στα πλαίσια αυτά, ο ΔΟΑΠΠΕΧ αναλαμβάνει τη διοργάνωση των Αγώνων ΠΟΛΟ του 2ου γύρου της Ά Φάσης του Πρωταθλήματος Α2 Ανδρών Εθνικής Κατηγορίας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας, κατόπιν συνεννόησης με το ΔΣ της ΚΟΕ. 

Οι Αγώνες υδατοσφαίρισης της Β΄Φάσης του πρώτου γύρου της Α2 Ανδρών, στους οποίους θα συμμετέχει ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, με στόχο μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου ανόδου της Β’ τελικής φάσης, θα φιλοξενηθούν το διήμερο, Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας.
Είναι σημαντικό να τονιστεί η προσπάθεια που γίνεται από τον ΔΟΑΠΠΕΧ για αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, για την εύρυθμη λειτουργία του και την καλύτερη χρήση του από τους αθλητές και τις ομάδες. 
Μάλιστα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 
Συγκεκριμένα, έγινε ευπρεπισμός του περιβάλλοντα χώρου, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ηλεκτρικού πίνακα, που εδώ και μια δεκαετία ήταν εκτός, συντήρηση αγωνιστικού χώρου (τέρματα, διαδρομές, διαγράμμιση), βάψιμο των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων ακολουθεί:



2o ATHLETIC EVENTS (Power lifting -Strongman-Arm wrestling - Tug of War) Αμάρυνθος, Ν. Ευβοίας, 19-20 Μαρτίου 2016

 Το 2015 γράφτηκε ιστορία με την διεξαγωγή του 1ου Επίσημου Αγώνα Strongman πλαισιωμένο και από άλλα αθλήματα, όπως το Δυναμικό Τρίαθλο, την Χειροπάλη και την Διελκυστίνδα. Έχουμε την χαρά για την επόμενη χρονιά, να διοργανώσουμε στις 19-20 Μαρτίου 2016,την 2η Συνάντηση Βαρέων Αθλημάτων (Δυναμικό Τρίαθλο, Strongman,Χειροπάλη και Διελκυστίνδα), στην Αμάρυνθο του Δήμου Ερέτριας, στον Ν. Ευβοίας. Μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου, που είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών στην Ελλάδα,και του κ. Κόη Βαγγέλη, μέλος και συνεργάτης του ΕΣΔΤ. Επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Ερέτριας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων», το Greek Armwrestling Club και το LIVADEIA ARMWRESTLING TEAM.
 Η εκδήλωση θα είναι διήμερη, δίνοντας περισσότερο χρόνο στα αθλήματα του ΔυναμικούΤριάθλου και της Χειροπάλης, αφού θα αναπτυχθούν περισσότερες κατηγορίες σε αυτά. Στο Strongman θα εμπεριέχονται περισσότερες και πιο δύσκολες δοκιμασίες, με την  διαβάθμιση του, σε 2 κατηγορίες -95 & +95, ενώ στην Διελκυστίνδα θα δημιουργηθούν ομάδες των τεσσάρων (4) ατόμων.

Ιστορικά
 Κατά τον Παυσανία, στην Αμάρυνθο, στις αρχές της Άνοιξης διεξάγονταν προς τιμή της θεάς Άρτεμης - η οποία ήταν από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου, κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων - τα Αμαρύνθια, όπου συμμετείχαν Ερετριείς και Καρύστιοι. Μέσα από μουσική και θυσίες προς τιμή της Θεάς διεξάγονταν μουσικοί, αθλητικοί και δραματικοί αγώνες. Αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώνονταν για να συναγωνιστούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

 Η γιορτή, αργότερα, μεταφέρθηκε στηνΑττική, στον Δήμο του Άθμονος, όπου ονομάσθηκαν Αμαρύσια από όπου προέρχεται και η ονομασία του σύγχρονου Δήμου Αμαρούσιον.
«Ἀθμονεῖς δὲτιμῶσιν Ἀμαρυσίαν Ἄρτεμιν• πυνθανόμενος δὲ σαφὲς οὐδὲ νἐς αὐτὰς ἐπισταμένους τοὺς ἐξηγητὰς εὗρον, αὐτὸς δὲ συμβάλλομαι τῇ δε. ἔστιν Ἀμάρυνθος ἐν Εὐβοίᾳ  καὶ γὰρ οἱταύτῃ τιμῶσιν Ἀμαρυσίαν, ἑορτὴν δὲ καὶ Ἀθηναῖοι τῆς Ἀμαρυσίας ἄγουσινοὐδέν τι Εὐβοέων ἀφανέστερον  ταύτῃ μὲν γενέσθαι τὸ ὄνομα ἐπὶ τού τῳ παρὰ Ἀθμον εῦ σιν ἡγοῦμαι, τὴν δὲ ἐν Μυρρινοῦντι Κολαινίδα ἀπὸ Κολαίνου καλεῖσθαι. Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, 1, 35, 5».
Στα πρότυπα των αναφορών του Φλάβιο Φιλόστρατου (160/170 - 244/249μ.Χ.) στο έργο του Γυμναστικός, (ανήκει στην παράδοση των προτρεπτικών λόγων δίνοντας αξιόπιστες πληροφορίες για τους αγώνες, τα είδη των αθλημάτων και τις μεθόδους προπονήσεως), "Γυμναστικήν δε οι παλαιοί και αυτό το οτιούνγυμνάζεσθαι. Εγυμναζόντο δε οι μεν άχθη φέροντες ουκ εύφορα",δηλαδή: "Η παλιά γυμναστική εξασκούσε και γύμναζε τη φυσική δύναμη. Για να εξασκηθούν και να γίνουν δυνατοί οι αθλητές σήκωναν μεγάλα βάρη, που δεν ήταν καθόλου εύκολο να σηκωθούν.
Αναφορικά η Διελκυστίνδα, συμπεριλήφθηκε σε πέντε Ολυμπιάδες: 1900, 1904, 1908, 1912 και 1920 καθώς και στη Μεσολυμπιάδα του 1906. Αρχικά ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων στίβου, αλλά αργότερα λογιζόταν ως ανεξάρτητο άθλημα, αναγνωρισμένο από τη Δ.Ο.Ε. Επιπροσθέτως είναι άθλημα που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αναφέρεται ανάμεσα στα αγωνίσματα δύναμης που ασκούνταν οι νέοι για να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και να αποκτήσουν ρώμη.
Και τα τέσσερα αθλήματα (Δυναμικό Τρίαθλο - Strongman - Χειροπάλη -  Διελκυστίνδα) απαιτούν δύναμη, τεχνική,εμπειρία, εναρμόνιση του νου με το σώμα. Για τον λόγο αυτό,
Προσκαλούμε
με ιδιαίτερη χαρά, τους αθλητές, τους φίλους των αθλημάτων καθώς και όσους τρέφουν φιλοαθλητικά αισθήματα, με στόχο την προαγωγή του αθλητισμού σε όλες του τις μορφές, να παρακολουθήσουν, και γιατί όχι, να συμμετάσχουν στο Αθλητικό Γεγονός της 2ης Συνάντησης Βαρέων Αθλημάτων.

-ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ- Στο Οινοποιείο Λύκος


Την Κυριακή 10 Μαϊου στις 12:00-17:00 στο Οινοποιείο Λύκος κάνουμε τοξοβολία! Στοχεύουμε ψηλά, διώχνουμε την αρνητική ενέργεια μακριά και ελευθερώνουμε όλες τις θετικές σκέψεις, τα συναισθήματα και το γιορτάζουμε με ένα ποτήρι κρασί!



















Το Οινοποιείο Λύκος Ανοίγει τις Πόρτες του στο κοινό

Ανοίγουμε τις Πόρτες του Οινοποιείου Λύκος και σας προσκαλούμε 9-10 Μαϊου (11:00-19:00) στην μεγαλύτερη γιορτή οίνου της `Ανοιξης! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μας!