Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 2014


Μεγάλη Παρασκευή μία ημέρα απόλυτης νηστείας, η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.
Η κατανυκτική ατμόσφαιρα, η ευλάβεια, ο αναστοχασμός τις άγιες μέρες του Πάσχα καθιστούν την Καλλιθέα Ευβοίας, γνωστή για τις παραδόσεις έναν τόπο όπου επισκέπτες από διάφορες περιοχές έρχονται στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής όπου κάθε χρόνο
δημιουργείται μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα κατάνυξης!
Φέτος οι κάτοικοι της Καλλιθέας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εγκώμια όπου η νεοσύστατη χορωδία έψαλε  με την καθοδήγηση του μαέστρου μέσα στην εκκλησία, αλλά και καθ όλη την διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου σε όλο το χωριό! Πλήθος κόσμου ακολούθησε την περιφορά ενώ ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το θέαμα που έβλεπε κανείς από τον λόφο της Αγίας Παρασκευής μέχρι την πλατεία του χωριού ένα ποτάμι από τα αναμμένα κεριά των πιστών που κατέβαιναν την πλαγιά. Η διαδικτυακή τηλεόραση του Alfa Omega και η πολύ καλή φίλη και συνεργάτης Κωνσταντίνα Φραγκούλη καθώς και οι: Χρήστος και Αλέξανδρος Κιρύτσας κάλυψαν με φωτογραφίες και βίντεο που σας βάζουν κάπως στο κλίμα της βραδιάς αυτής!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ