Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η παιδική χαρά στις “Ροδιές” σε χρήση

Μία ακόμη παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές παραδόθηκε σε χρήση αυτές τις ημέρες από τον Δήμο Χαλκιδέων.
Πρόκειται για την παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή “Ροδιές”, της συνοικίας Κανήθου, η οποία ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων.
Το πρόγραμμα αντικατάστασης των παλαιών παιδικών χαρών με σύγχρονες και ασφαλείς, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο αυτό έχουν κατασκευαστεί αντίστοιχες παιδικές χαρές σε 25 γειτονιές σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων. Όπως μάλιστα τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Καθαροσπόρης, οι παρεμβάσεις στον τομές αυτό θα συνεχιστούν, προκειμένου όλο και περισσότερες γειτονιές να αποκτήσουν τέτοιες εγκαταστάσεις για τα παιδιά.

Η τέχνη του γκράφιτι σε αθλητικές εγκαταστάσεις


Την τέχνη του δρόμου, τα γκράφιτι, που αποτελούν δοκιμασμένη μέθοδο σε λερωμένους χώρους, επιστράτευσε ο Δήμος Χαλκιδέων για να αλλάξει την εσωτερική εικόνα σε επιφάνειες κτιρίων.
Πρόκειται για τις

αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΔΑΚ Χαλκίδας, που είχαν υποστεί εσωτερική ρύπανση από ανεξέλεγκτα μουτζουρώματα και στις οποίες χρησιμοποιήθηκε η τέχνη του γκράφιτι.
Ο Δήμος Χαλκιδέων προτίθεται να αντιμετωπίσει κατά τον ίδιο τρόπο και άλλες επιφάνειες, είτε σε δημοτικά κτίρια είτε σε κοινόχρηστους χώρους.



































Εγκαίνια Πινακοθήκης Δήμου Χαλκιδέων

Εγκαίνια Πινακοθήκης Δήμου Χαλκιδέων & Έκθεσης «η Εύβοια του Δημήτρη Μυταρά, 
                                       επιλογές από τη συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής»





Ένα βιομηχανικό κτίριο του 1909, στην ιστορική συνοικία της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας μετατράπηκε σε Δημοτική Πινακοθήκη και εγκαινιάζεται Σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 στις 7 μμ, με μια μοναδική έκθεση έργων του Χαλκιδέου Ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά.
Η έκθεση η Εύβοια του Δημήτρη Μυταρά, επιλογές από τη συλλογή της ΑΓΕΤ έχει δύο στόχους: Ο πρώτος, είναι να επισημάνει τη στενή σχέση του ζωγράφου με τον τόπο του, που τον ζωγράφισε με τρόπο βαθιά συναισθηματικό και αληθινό. Ο δεύτερος, είναι να αναδείξει ένα μικρό έστω κομμάτι μιας σπουδαίας συλλογής, προσανατολισμένης κυρίως στην ελληνική τοπιογραφία.
Ο Δημήτρης Μυταράς, δημιουργώντας τα έργα για το ημερολόγιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής του 1973, δεν παρουσιάζει απλά εικόνες της πατρίδας του, αλλά τα προσωπικά του βιώματα, τις μνήμες και τις αναμνήσεις του. Η ζωγραφική του, λιτή και ανθρώπινη, θα προσφέρει στους επισκέπτες όχι μόνο τη χαρά της αναγνώρισης γνώριμων τόπων, αλλά και την απόλαυση της τέχνης ενός σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου.Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Γιώργου Μανουσάκη, του Γιάννη Μιγάδη, του Γιάννη Σπυρόπουλου, του Μανώλη Καλλιγιάννη, του Παύλου Σάμιου και του Αλέκου Λεβίδη, που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της ελληνικής τοπιογραφίας.
Η Πινακοθήκη του Δήμου Χαλκιδέων (πρώην κτίριο ΑΣΑΧ) βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Χαλκίδας, νότια της συρταρωτής γέφυρας. Η έκθεση θα διαρκέσει από Σήμερα 19 Απριλίου έως τις 30 Ιουλίου 2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 7 μμ-10μμ.