Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ 2014



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ             & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                                                                   Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη»
Μεσσαπίων 4, 34100 Χαλκίδα                                                                    Τηλέφωνο: 6937244646
E-mail: chalkidalzheimer@hotmail.com






                                                       Χαλκίδα, 07 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ                                                   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ 2014
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Αλτσχάιμερ η “Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας” για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί στην Χαλκίδα εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για την αντιμετώπιση της νόσου.      
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:00 το βράδυ
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα πραγματοποιηθούν:                                            1) Ομιλία με θέμα:
«Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ
ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ»  Εισηγητής ο κ. Αντώνιος Πολίτης,
Αν. Καθ. Ψυχιατρικής
2) Έκθεση Ζωγραφικής.                                                                                  Θα εκτεθούν έργα ατόμων που συμμετέχουν στο τμήμα “πρόληψης μέσω της τέχνης” στο οποίο διδάσκει η ζωγράφος - φαρμακοποιός κα Εύη Σαραντέα.
Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου θα παρατεθεί μπουφές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Για το Δ.Σ. της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ                                                             & Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας
Η πρόεδρος, Ευαγγελία Αγγελίδου
Ο Γ. Γραμματέας, Νίκος Θεοδωρόπουλος

Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας (ΕΕΝΑΣΔ) δραστηριοποιείται από το 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, με προσφορά υπηρεσιών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας (Alzheimer, άνοια, κ.ά.).
Έχει συσταθεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer. Εμφανίζει πλούσια δραστηριότητα στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στόχευση στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο Alzheimer και άλλες συγγενείς διαταραχές.
Το κέντρο ημέρας «Αγία Ειρήνη»Χαλκίδας, στεγάζεται σε έναν όροφο επί της
οδού Μεσσαπίων 4, με κατάλληλη υποδομή και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους (χώρο υποδοχής, χώρο δραστηριοτήτων και γραφείων).
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ριζική θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ, βασικός στόχος της (ΕΕΝΑΣΔ) είναι η ενημέρωση για την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και                  η βέλτιστη ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με άνοια.
Τα άτομα που  χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη είναι τουλάχιστον δυο,                 ο ασθενής και το άτομο που φροντίζει τον ασθενή. Συνεπώς η ενημέρωση               για έγκαιρη διάγνωση βοηθά τον ασθενή και το φροντιστή να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να περάσουν ομαλά τα διάφορα στάδια της νόσου.
Τα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης είναι μία από τις αποτελεσματικότερες, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Στοχεύουν στη σταθεροποίηση ή ακόμα και στη βελτίωση της γνωστικής κατάστασης του ασθενούς.
Στην Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας
πραγματοποιούμε ένα πρόγραμμα που ενδεικτικά περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες αυτοφροντίδας σε θέματα υγιεινής, ατομικής περιποίησης και προσωπικής εμφάνισης, φροντίδας προσωπικού χώρου, απασχόλησης με διάφορες δραστηριότητες, έκφρασης μέσω ζωγραφικής, ενημέρωσης μέσω τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, διαχείρισης των κοινών καθημερινών αναγκών, συμμετοχής σε κοινοτικές εκδηλώσεις,  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα αναπτύσσει ένα πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών των ανοϊκών ασθενών στην περιοχή της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ευβοίας. Ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας καθώς επίσης και στην αυξανόμενη ζήτηση για ενημέρωση -πληροφόρηση-υποστήριξηη του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής τους τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

¨Μπορώ και χωρίς αυτά¨ Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσίασε η νέα συγγραφέας, Έλενα Νταβλαμάνου !

Η πανέμορφη εκπαιδευτικός και συγγραφέας  Έλενα Νταβλαμάνου, διδάσκει στο Δημοτικό σχολείο  
« Άγιος Ιωσήφ » στον Βόλο, και είναι υπεύθυνη του τμήματος Δημιουργικής Έκφρασης παιδιών του Εκπαιδευτικού Φορέα 
« Πολίτες Εν Γνώση »   Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο, ¨Μπορώ και χωρίς αυτά¨ και πρόκειται για μια παιδική ιστορία, που όμως σίγουρα θα
ήταν καλό να διάβαζαν και οι ενήλικες, αφού μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου, διδάσκει, και σίγουρα προβληματίζει, αναφέρεται στην πλεονεξία, τον ρατσισμό και άλλα, καθώς και τις αλλαγές της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας, ξεθάβει ανθρώπινες αξίες, που χάνονται με το πέρασμα των χρόνων! 
Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων και η Πρόεδρος Θωμαή Μαλούνα  Δροσάτου, Υλοποίησε την ιδέα και προσκάλεσε την Έλενα Νταβλαμάνου,  σε έναν όμορφο χώρο στον Κάραβο Αλιβερίου όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου μέσα από ένα καλλιτεχνικό παιγνίδι, όπου παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο παρουσίασης! Η διαδικτυακή τηλεόραση Alfa Omega Evia Web για μια ακόμα φορά ως χορηγός επικοινωνίας, σας παρουσιάζει σε μαγνητοσκόπηση, την παρουσίαση του βιβλίου στον Κάραβο καθώς και μια συνέντευξη στην πολύ καλή μας ρεπόρτερ, Κωνσταντίνα Φραγκούλη!


Δείτε το βίντεο------>