Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ποδηλατάδα για τα παιδιά και κυκλοφοριακή αγωγή!

Παιδιά και γονείς χάρηκαν το καλοκαιρινό πρωινό της Κυριακής, και διασκέδασαν μαζί, με ποδηλατάδα που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σε συνεργασία με τον Πρώτο Παιδικό Δημοτικό Σταθμό στο «Φανάρι», με το σύνθημα «Μαθαίνω στο Παιδί, το Ποδήλατο»!

Ξεκινώντας από την παραλία Χαλκίδας, με τα ποδήλατά τους, μικροί και μεγάλοι, έφτασαν στο Κόκκινο Σπίτι, όπου είχε στηθεί ένα mini Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τον υπεύθυνο κ.Πανταζή Ρούσσο, να μαθαίνει στα παιδιά και να θυμίζει στους μεγάλους, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.
Μέσα από δράσεις που προσφέρουν διασκέδαση, άσκηση, συμμετοχή, ο ΔΟΑΠΠΕΧ στοχεύει να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον..








HALKIDA 1st AQUATHLON FESTIVAL

Διοργανωτής : Madwaters sport events & activities


Με την υποστήριξη του  Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του πρώτου  αυτού αθλητικού διήμερου στην πόλη μας, στις 27 και 28 Ιουνίου 2015.
Το HALKIDA 1st AQUATHLON FESTIVAL στην επιδίωξη να ενώσει γη και θάλασσα θα φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους,  αθλητές και μη,  που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και το αίσθημα  ευεξίας μέσα από τη φυσική δραστηριότητα.
Το ιδιαίτερο αγώνισμα του aquathlon  περιλαμβάνει τη δοκιμασία μιας κυκλικής προσπάθειας τρεξίματος και κολύμβησης στα πιο όμορφα σημεία της πόλης, με σκοπό να αναδειχθούν τα φυσικά της κάλλη.
Στους αγώνες τρεξίματος, ένας μοναδικός αγώνας trail running, θα μας ξεναγήσει μέσα στα πανέμορφα και απάτητα για πολλούς μονοπάτια του ιστορικού φρουρίου  της Χαλκίδας και του άλσους του, με σημείο αναφοράς την αναπλασμένη παραλία των Αστεριών.
Όλα τα έσοδα συμμετοχών θα διατεθούν σε τοπικό κοινωφελές ίδρυμα.  

Το κόστος συμμετοχής για τους ενήλικες είναι 8€. 
Τα παιδιά μέχρι 18 ετών συμμετέχουν δωρεάν. 
Για συμμετοχή σε 2 αγωνίσματα (Σάββατο & Κυριακή) ή συμμετοχή στο επίσημο AQUATHLON με τη συμμετοχή ομάδας (2 ή 3 ατόμων), το κόστος ανέρχεται στα 12 ευρώ/άτομο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ   AQUATHLON DAY

18.00   AQUATHLON  (2500M τρέξιμο-1000Μ κολύμβηση-2500Μ τρέξιμο)
18.00  ΜΙΝΙ ΑQUATHLON (1500M τρέξιμο- 500Μ κολύμβηση)

19.30  JUNIOR AQUATHLON  7-12 ετών (200Μ τρέξιμο-50Μ κολύμπι)
20.00  YOUTH AQUATHLON  13-18 ετών  (200Μ τρέξιμο-100Μ Κολύμπι-200Μ τρέξιμο)

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την φράση «Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία» κίνημα πολιτών μέσω του Facebook καλεί όλους στο Σύνταγμα την Τετάρτη το απόγευμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της κυβέρνησης.













Έχοντας τίτλο «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» γίνεται σαφές από πολίτες που είναι υπέρ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των δανειστών με τα σκληρά μέτρα εναντίον των Ελλήνων πολιτών, για τον λόγο αυτό γίνεται η συγκέντρωση την Τετάρτη στις 19:30, ενώ το ίδιο αναμένεται και σε άλλες πόλεις.
Αναλυτικά το κείμενο που υπάρχει στην σελίδα για το κάλεσμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα:
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.

Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα

Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.

Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ».

Πηγή: Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/212022/kalesma-gia-sygkentrosi-sto-syntagma-tin-tetarti-yper-toy-syriza#ixzz3dAwfJnk9