Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θανάσιμο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ...
Την Κυριακή 22-2-2015 και ώρα 03:45΄, στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Μαντζαγριωτάκη στην Καλλιθέα, αγνώστων λοιπών στοιχείων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαύρου χρώματος, τύπου τζιπ ή SUV, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της, ενώ στη συνέχεια ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας στα τηλέφωνα 210-9542093 και 210-9542101.

ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ…

Ξεχωριστό χρώμα στο φετινό μας «Θαλασσινό Καρναβάλι» έδωσαν τα δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν χαμηλή πτήση πάνω από την πόλη της Χαλκίδας, ενθουσιάζοντας τον κόσμο.
Δυστυχώς, η βροχή δεν επέτρεψε στην ομάδα αλεξιπτωτιστών, όπως είχε προγραμματιστεί να κάνουν άλμα από αεροπλάνο στην παραλία της πόλης.
Παρ’ όλα αυτά, ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκριση το SkyDive Athens και πιστεύουμε πως θα έχουμε τη δυνατότητα στο μέλλον να συνεργαστούμε.
Ευχαριστούμε το «Spot Flight Academy» της “Kopaida Air Base για τα δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα, που πέταξαν στο «Θαλασσινό Καρναβάλι» και ιδιαίτερα τον Τοπικό Σύμβουλο Μύτικα, Πάνο Αγιαννίτη, που ήταν ο συντονιστής αυτών των δράσεων και χωρίς τη βοήθεια και συμβολή του, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το θέαμα. Άλλωστε, και ο ίδιος ήταν συγκυβερνήτης σε ένα από τα δύο αεροπλάνα.

Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα, διοργανώνουν το ετήσιο «Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
  Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ. μ. θα παρουσιαστούν τα συγγράμματα του Τάσου Καλαθέρη «Γιάννης Σκαρίμπας Άγνωστες Επιστολές 1930-1936» και Δυο κείμενα για το Γ. Σκαρίμπα & Ένα κείμενο γραμμένο αλά Σκαρίμπα με αναφορές επ’ αυτών από το συγγραφέα τους, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας & επιμελήτρια των βιβλίων του Γ. Σκαρίμπα, Κατερίνα Κωστίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, θα αναγνωστούν επιστολές του Γ.  Σκαρίμπα και το μουσικό σχήμα «Εαυτούληδες», θα ερμηνεύσει μελοποιημένα του ποιήματα.                              

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ. μ., ο Διευθυντής των εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ Περικλής Δουβίτσας θα αναφερθεί στον επανεκδοθέντα «Αντικαραγκιόζη τον Μέγα» του Γ.  Σκαρίμπα και η πατρινή θεατρική ομάδα «Από ’δώ και πέρα», μετά την εκ μέρους της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνας Κωστίου εισαγωγική της για το Θείο Τραγί  αναφορά θα το παρουσιάσει θεατρικά στο σύνολό του.                            

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ
 
  Παράλληλα, από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ των Αθηνών θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων του Γ. Σκαρίμπα.  

Ανοίγει τις πύλες της αύριο η διεθνής έκθεση FRANCHISE


 Ανοίγει τις πύλες της αύριο η διεθνής έκθεση FRANCHISE, η οποία πραγματοποιείται από 27/2 έως 2/3 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να ανοίξει την δική του επώνυμη επιχείρηση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τις γνωστές αλυσίδες όλων των κλάδων για τις προϋποθέσεις , τα απαιτούμενα κεφάλαια και τους τρόπους συνεργασίας ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητας. 
Οι κλάδοι που έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις του επιχειρηματικού κοινού Όπως προκύπτει από έρευνα που θα δημοσιευθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης KEM Franchise, τρεις στους δέκα επιχειρηματίες αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της εστίασης και τρεις στους τέσσερις σχεδιάζουν να επενδύσουν έως 100.000 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο.
Η μικρή εστίαση και ο καφές  καλλυντικά προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω του σχετικά μικρού αρχικού κεφαλαίου που απαιτείται και τις λιτές και ευέλικτες δομές ενώ υπάρχουν υψηλά περιθώρια μεικτού κέρδους. 
Χρήσιμες πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες: ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ KEM FRANCHISE, 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2015, εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ, website: www.kemexpo.gr. 
17η Διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE: Από 27/2-2/3 στο MΕC Παιανίας
Δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της έκθεσης
Την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες στον χώρο του franchise και τις προϋποθέσεις ένταξης στο δίκτυο μιας επώνυμης αλυσίδας, δίνει η διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE η οποία διοργανώνεται από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Γνωστές αλυσίδες από όλους τους κλάδους θα υποδεχθούν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν ιδέες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς και του σύγχρονου «επιχειρείν».
Οι κλάδοι που έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις του επιχειρηματικού κοινού
Όπως προκύπτει από έρευνα που θα δημοσιευθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης KEM Franchise, τρεις στους δέκα επιχειρηματίες αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της εστίασης και τρεις στους τέσσερις σχεδιάζουν να επενδύσουν έως 100.000 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο.
Η μικρή εστίαση και ο καφές προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω του σχετικά μικρού αρχικού κεφαλαίου που απαιτείται και τις λιτές και ευέλικτες δομές ενώ υπάρχουν υψηλά περιθώρια μεικτού κέρδους. Οι φούρνοι με διευρυμένη γκάμα προϊόντων αντικαθιστούν τα κλασικά «τυροπιτάδικα» και τα ζαχαροπλαστεία ενώ τα ταχυφαγεία αποτελούν μία ακόμη μορφή επένδυσης που ακολουθούν τις καταναλωτικές τάσεις.
Μία νέα τάση αποτελούν και τα ροφήματα ποιότητας κατά το πρότυπο του εξωτερικού με ελληνικές πινελιές και σύγχρονη διακόσμηση χώρων ενώ σταθερά κινείται και ο κλάδος της ένδυσης/υπόδησης και της ομορφιάς με λύσεις value for money για το καταναλωτικό κοινό.

Το ελληνικό franchise με ποσά και αριθμούς

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης, κ. Μαξ Κωνσταντινίδη, «Το franchising είναι συνώνυμο της επώνυμης, ευέλικτης επιχειρηματικότητας που προτάσσει ανταγωνιστικές προσεγγίσεις και εγγυημένα οφέλη για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα ή στο παγκόσμιο  περιβάλλον. Στην προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης σημειώθηκε αύξηση 50% των επισκεπτών ενώ κατά τις τελευταίες διοργανώσεις υπογράφτηκαν μόνο από τους εκθέτες που συμμετείχαν στην έκθεση πάνω από 400 συμβάσεις συνολικού ύψους αρχικής επένδυσης 55.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι στην περίοδο της κρίσης το franchise αποτελεί τη λύση για όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση.»
Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν με δωρεάν σεμινάρια από τους ειδικούς του franchise για τις τάσεις της αγοράς και το έξυπνο «επιχειρείν» ενώ θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μετάβασης στο εκθεσιακό κέντρο με πούλμαν που θα αναχωρούν κάθε μισή ώρα από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Χρήσιμες πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες: ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ KEM FRANCHISE, 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2015, εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ, website: www.kemexpo.gr.