Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2015 ΤΕΣΣΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2015)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2015)
Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 διεξήχθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, το Περιφερειακό Ομαδικό και το Περιφερειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών για το έτος 2015.
Τους αγώνες διοργάνωσε η «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”» σε συνεργασία με την Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας).
Συμμετείχαν στο ομαδικό πρωτάθλημα:
11 Δημοτικά Σχολεία : 9ο Δ.Σ. Χαλκίδας Β', 3ο Δ.Σ. Χαλκίδας Α', 3ο Δ.Σ.
Χαλκίδας Β', 1ο Δ.Σ. Χαλκίδας Α', 5ο Δ.Σ. Χαλκίδας, 9ο Δ.Σ. Χαλκίδας Α', Δ.Σ. Λαμψάκου Α', Δ.Σ. Βαθέος Αυλίδας Β', 1ο Δ.Σ. Χαλκίδας Β', Δ.Σ. Λαμψάκου Β', Δ.Σ. Βαθέος Αυλίδας Α΄
5 Γυμνάσια: Γυμνάσιο Κανήθου, 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας Α΄ ομάδα, 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας Β΄ομάδα   , 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
1 Λύκειο: 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας,
Συνολικά συμμετείχαν ογδόντα πέντε  μαθητές και μαθήτριες, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Στο ατομικό πρωτάθλημα συμμετείχαν διακόσιοι δεκαοχτώ μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Στα Περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση παρείχαν, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας κ. Ιωάννης Ντόβρος, ο έφορος αγώνων κ. Νικόλαος Αλμαλής, το Σωματείο, Ένωση Σκακιστών Άμφισσας, δια του προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Τ.Ε.Δ. ΤΕΣΣΑΣ, (Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας), Κυρία Ιωάννα Λαζογεώργου και κ. Ευάγγελος Καλαϊτζής, ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, ο κ. Φώντας Τσότρας και πολλοί γονείς των συμμετεχόντων Μαθητών – Μαθητριών αλλά και οι Μαθητές κατά την έναρξη και λήξη των Πρωταθλημάτων.

Σημαντική βοήθεια επίσης στην άρτια εκδήλωση είχε ο Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδος ο οποίος ήταν χορηγός σε κύπελλα, μετάλλια, αφίσες, αναμνηστικά διπλώματα νικητών και συμμετεχόντων, ο Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου κ. Δημητρός Νικόλαος που κάλυψε εθελοντικά ανελλιπώς τα Πρωταθλήματα, η Εταιρεία Εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς Α.Ε. που προσέφερε μεγάλη ποσότητα νερών και τις δύο ημέρες κατά την διάρκεια των αγώνων, η Εταιρεία Άρτος & Ζύμη Αλιμπινίσης η οποία επίσης προσέφερε μεγάλη ποσότητα σε βουτήματα και γλυκίσματα, πίτσες, τυρόπιτες και σπανακόπιτες για όλους τους συμμετέχοντες και το Zougla.gr.
Στις τρεις πρώτες ομάδες, απονεμήθηκαν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα νικητών καθώς και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες στο ομαδικό.
Στους νικητές του ατομικού πρωταθλήματος απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα νικητών στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης κάθε κατηγορίας και στα τρία πρώτα κορίτσια. Απονεμήθηκαν επίσης και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες.
Συνολικά απονεμήθηκαν 75 κύπελλα και 120 μετάλλια. Στην λαμπρή κατά κοινή ομολογία τελετή λήξης κλήθηκαν και έκαναν βραβεύσεις ο κ. Νικόλαος Γαβριλακης πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών, από την διοργανώτρια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» η πρόεδρος και γενική γραμματέας της ΤΕΣΣΑΣ κυρία Άννα Παυλίδου-Τσουνή, η πρόεδρος της ΤΕΔ ΤΕΣΣΑΣ κ. Ιωάννα Λαζογεώργου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Μπουραντάς, ο σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Μαντάς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Σκακιστικών Σωματείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς μαθητών.
Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος βράβευσε τους χορηγούς της Διοργάνωσης Κυρία Λίλιαν Ζλακώνη Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδος, την Εταιρεία Εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς Α.Ε., την Εταιρεία Άρτος & Ζύμη Αλιμπινίσης  και το Zougla.gr, με αναμνηστικές πλακέτες.
Παρών ήταν και ο συγγραφέας Σκακιστικών βιβλίων και ιδρυτικό στέλεχος του Σχολικού Σκακιού κ. Νικόλαος Καμπάνης, ο οποίος μοίρασε και σκακιστικά βιβλία (αφιέρωμα στον Anatoly Karpov) σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πρόκριση στο ομαδικό για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα που θα γίνουν από 4 έως 6 Απριλίου 2015 παίρνουν τέσσερα Δημοτικά σχολεία, δύο Γυμνάσιο και χωρίς περιορισμό όλες οι ομάδων των Λυκείων.
Οι προκρίσεις του Ατομικού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα των διοργανωτών http://skakistikiakadimia.gr και θα πρέπει οι προκρινόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην τελική φάση την ορισθείσα ημερομηνία 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00΄ διαφορετικά οι διοργανωτές θα προχωρήσουν στην κάλυψη των θέσεων από επιλαχόντες.
Ο κ Γιώργος Τσουνής εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία, όλους όσους ενεργά συμμετείχαν στην διοργάνωση, τους χορηγούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους διαιτητές.
Ιδιαιτέρα ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο Πατέλη Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Μονάδων B΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος Κυρία Όλγα Παπαναγνώστου και τους καθηγητές του γυμνασίου, τον Διευθυντή 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας κ. Γεώργιο Μπούρο για τους χώρους που διέθεσαν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και τον Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου κ. Δημητρό Νικόλαο που κάλυψε εθελοντικά τα Πρωταθλήματα.
Ευχαρίστησε επίσης τους επικεφαλής Διαιτητές, κ. Μιχάλη Πρεβενιό (Ομαδικό) και κυρία Ιωάννα Λαζογεώργου (Ατομικό), τους συνεργάτες τους Βοηθό Επικεφαλής Διαιτητή Γεώργιο Κουλαξουζίδη και τους Διαιτητές Ευάγγελο Καλαϊτζή, Φίλιππο Κουβάτσο, Νικόλαο Αλμαλή, Ιωάννη Ντόβρο, Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη, Μάριο Βαρελή, Κωνσταντίνο Τσαλουμά, Μυρτώ Κοιλιακούδη, Χριστίνα Καυκάλα για την άψογη διεξαγωγή των διοργανώσεων.
Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους προκριθέντες στην τελική φάση των Πανελληνίων σχολικών πρωταθλημάτων.
Φωτογραφίες και αναλυτικά στοιχεία των αγώνων στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας:  http://www.skakistikiakadimia.gr/












Χαλκίδα Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

Προς αποκατάσταση της αλήθειας  και με αφορμή τις δαπάνες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που αποφασίστηκε στην τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκιδέων ,
στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  γίνονται γνωστά τα εξής: 
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλκιδέων εξυπηρετούσε 370 περίπου ωφελούμενους .
Μέσα στους έξι  τελευταίους μήνες με οικονομικές και διοικητικές παρεμβάσεις του Οργανισμού Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΟΠΠΑΧ) του Δήμου Χαλκιδέων , το Κοινωνικό Παντοπωλείο εφοδιάστηκε με σημαντικό αριθμό τροφίμων και άλλων αναγκών πρώτης ανάγκης ούτως ώστε να διπλασιάσει τις δυνατότητές του και να εξυπηρετεί σήμερα 760 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χωρίς να στερήσει κανένα αγαθό από τους ωφελούμενους.
Λόγω της συγκεκριμένης χρηστής διαχείρισης των οικονομικών στοιχείων, αποφασίστηκε κατά την τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού, η μείωση του ποσού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά 50.000,00€, καθώς το Παντοπωλείο  παρουσιάζει σήμερα επάρκεια υλικών και αποθεματικό απολύτως επαρκές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, που του δίνει τη δυνατότητα να ενισχύει και τις  δομές Πρόνοιας του Δήμου, όπως για παράδειγμα έκτακτες ανάγκες της Δομής Παροχής Συσσιτίων .
Σε κάθε περίπτωση, όταν και όποτε απαιτηθεί, ο αντίστοιχος κωδικός του προϋπολογισμού θα ενισχυθεί αναλόγως.

Συναυλία με τίτλο: '' Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ '' Στην Χαλκίδα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ: '' Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ''
Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου,  συναυλία με τίτλο: '' Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ '' –  Ελληνική σουϊτα.

Συντελεστές εκδήλωσης:
· Μουσικά Σύνολα ΔΟΑΠΠΕΧ & Φιλαρμονική Ορχήστρα πνευστών.
· ΣΟΛΙΣΤ : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ                                                
· ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ
· Τραγουδούν : Γιώργος Δρακούλης και οι «Νεανικές Μουσικές Πνοές» Μαρία-Στέλλα Παππά, Παναγιώτα Φρατζή, Γιάννης Κομνηνός, Λίνα Γιατράκου, Μαρία Στυλιαννίδη, Δέσποινα Σταμέλου.

· Συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος ‘’ Τ’ Αλωνάκι ‘’ - Επιμέλεια: Δημήτρης Λιανοστάθης
· Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Ορχήστρας:  Πέτρος Ν. Πρόκος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη