Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΕΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟ- ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ 2015 -ΕΛΛΑΣ

Το Bodybuilding Passione είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως από σήμερα θα προβάλει μια σειρά από Βαρέα Αθλήματα όπως τη Χειροπάλη, το Δυναμικό Τρίαθλο , το Strongman και τη Διελκυστίνδα. Θα χαρούμε να προβάλουμε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά  μέσα από το ατομικό του άθλημα ο καθένας και από τον προσωπικό του Αγώνα τον οποίο και σεβόμαστε. Δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους για να συμβάλουμε κι εμείς στην περαιτέρω διάδοσή αυτών των αθλημάτων.
θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε λοιπόν πως στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αμάρυνθο της κεντρικής Ευβοίας Αθλητική Διοργάνωση που θα περιλαμβάνει τα προαναφερθέντα Αθλήματα και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ερέτριας. Η Διοργάνωση πραγματοιείται από ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Βαγγέλη Κόη. Ο Βαγγέλης Κόης είναι αθλητής του Δυναμικού Τρίαθλου και της Χειροπάλης και στηριζόμενος στη στήριξη τοπικών επιχειρηματιών προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Σωματείο Δυναμικών Αθλημάτων στην περιοχή. Να ανεφάρουμε επίσης αυτό που μας μετέφερε ο ίδιος ο Βαγγέλης πως με  την ιδιότητα του Διοργανωτή , και την έγκριση της οικογένειας του , αφιερώνει  το Αγώνισμα του Δυναμικού Τριάθλου στην διοργάνωση της 8ης Μαρτίου στην μνήμη του εκλιπόντα Ντίνου Παπαδιόχου, ο οποίος και υπήρξε φίλος και διοργανωτής και ο ίδιος Διαγωνισμών Δύναμης στη Χαλκίδα.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Βαγγέλη Κόη  για την παροχή πληροφοριών και τη συνεργασία και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Για την προώθηση της Αθλητικής Διοργάνωσης των Βαρέων Αθλημάτων,  Το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ερέτριας Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ομιλητές ήταν οι Διοργανωτές, ο δήμος Ερέτριας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» και το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου (Ε.Σ.Δ.Τ.)
Να ευχαριστήσουμε το  Evia-press.gr το οποίο και είναι Υπερήφανος Χορηγός της Αθλητικής Διοργάνωσης για το δικαίωμα προβολής του video της Συνέντευξης Τύπου και να σας δώσουμε επιπλέον πληροφορίες για τα Δυναμικά Αθλήματα της Χειροπάλης, του Δυναμικού Τρίαθλου , του Strongman και της Διελκυστίνδας.

Χειροπάλη

Η Χειροπάλη είναι ένα δυναμικό άθλημα με τεράστια αναγνώριση στο εξωτερικό.
Είναι πάλη με το χέρι , 2 αντίπαλοι , 1 τραπέζι ανάμεσα τους οι οποίοι και προσπαθούν να επιβληθούν στον αντίπαλο με τεχνική (χωρίς τεχνική, η δύναμη μένει ανεκμετάλλευτη) και δύναμη , χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σώμα .

Δυναμικό Τρίαθλο

Είναι  ένα άθλημα που θυμίζει κάπως την Άρση Βαρών με την έννοια ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βάρους και κάθε αθλούμενος καλείται να εκτελέσει κάποιες ασκήσεις..
Έχει τρεις κινήσεις: το κάθισμα, την πίεση πάγκου και τις άρσεις.
Στην διοργάνωση θα υλοποιηθεί η μια εκ των τριών κινήσεων δηλαδή η Πίεση Πάγκου


Strongman

Οι αθλητές περνάνε από μια διαδικασία ασκήσεων ώστε να αναδεχθεί ο πιο δυνατός,
Στην διοργάνωση θα υλοποιηθούν 3 δοκιμασίες ( Άρση αυτοκινήτου – Στρατιωτική πίεση αλτήρα – Βάδισμα του γεωργού )


Διελκυστίνδα

Είναι ένα αρχαίο άθλημα  που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αναφέρεται ανάμεσα στα Αγωνίσματα Δύναμης που ασκούνταν οι νέοι για να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και να αποκτήσουν ρώμη. Έως το 1920 ήταν Ολυμπιακό Άθλημα. Στη σημερινή εποχή το άθλημα της διελκυστίνδας πραγματοποιείται σε 54 κράτη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKBONTO ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1 Μαρτίου,  από ώρα 09:00 έως 21:,00 θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο "Τ. Καμπούρης" στην Κάνηθο ,
οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος «TAEKWODO» Ανδρών και Γυναικών.

Διοργάνωση: Ελληνική Ομοσπονδία «ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ», με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ.