Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο Σταμάτης Γκάβαλης στα εγκαίνια του Χώρου Τέχνης & Πολιτισμού «ΔΡΥΟΠΕΣ» στα Νέα Στύρα.

Από αριστερά: Γιάννης Κυριακόπουλος, Λευτέρης Ραβιόλος (Δήμαρχος Καρύστου), Αλέξανδρος Μαλλιάς (Πρέσβης επί τιμή), Κλεοπάτρα Δίγκα (Ζωγράφος), Σταμάτης Γκάβαλης (Περιφερειακός σύμβουλος, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Εύβοιας), Νίκος Μαργαρίτης (Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Εύβοιας), Σπύρος Κυριακόπουλος, Ηλίας Κυριακόπουλος.







Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν, στα Νέα Στύρα Ευβοίας, τα επίσημα εγκαίνια του Χώρου Τέχνης & Πολιτισμού «ΔΡΥΟΠΕΣ» των αδελφών Ηλία και Γιάννη Κυριακόπουλου ενώ παράλληλα έγινε η παρουσίαση της έκθεσης της ζωγράφου Κλεοπάτρας Δίγκα .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Στάματης Γκάβαλης με τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Μαργαρίτη, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς και η ζωγράφος Κλεοπάτρα Δίγκα.
Ο Χώρος Τέχνης & Πολιτισμού «ΔΡΥΟΠΕΣ» στεγάζεται σε κτίριο που αποτέλεσε την οικία και το εργαστήριο του Δημητρίου Μπατσόλα από τα τέλη του 19ου αιώνα.  Το 2014, με μια μελέτη ανάπλασης και την βοήθεια του προγράμματος LEADER Αλιείας, τα δύο αδέλφια Κυριακόπουλου, δισέγγονα του Δημ. Μπατσόλα, προχώρησαν στην πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, διατηρώντας ταυτόχρονα την φυσιογνωμία του και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία.