Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ATHELTIC EVENT, ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ 2016

2nd ATHLETIC EVENT(Power lifting -Strongman-Arm wrestling - Tug of War)Αμάρυνθος, Ν. Ευβοίας, 19-20 Μαρτίου 2016











Το 2ο Athletic Event Αμάρυνθος 2016 θα πραγματοποιηθεί με Διοργανωτή τον Κόη Βαγγέλη, μέλος και συνεργάτη του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου, του οποίου έχει την στήριξη καθώς και την βοήθεια από το Greek Armwrestling Club. 

Ο σκοπός της διοργάνωσης αποτελούμενη από τα αθλήματα (Δυναμικό Τρίαθλο - Strongman - Χειροπάλη - Διελκυστίνδα) είναι να συνενώσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και όσους τρέφουν φιλοαθλητικά αισθήματα, με στόχο την προαγωγή του αθλητισμού σε όλες του τις μορφές. Η σημαντικότητα του τόπου είναι ένα μέσω επίτευξης του σκοπού, όπου σύμφωνα με τον Παυσανία έχει αφήσει το στίγμα του στον αθλητισμό, όπως είχαμε αναφέρει στο 1ο δελτίο τύπου. 

Πέρα από αυτό έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα να καταφέρουμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ στο οποίο αθλητές διαφόρων αθλημάτων, από διάφορα μέρη της Ελλάδας να συνυπάρξουν σε μια γιορτή του αθλητισμού στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, δίχως άγχος και στρες. 

Η ιδέα του Διοργανωτή Κόη Βαγγέλη δεν είναι πρωτοποριακή, διότι εδώ και πολλά χρόνια κάποια παρόμοια προσέγγιση γίνεται σε διοργανώσεις Μαραθωνίων ανά τον κόσμο, όπου μικροί, μεγάλοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, πρωταθλητές και μη, αγωνίζονται επί ίσοις όροις κάτω από την στέγη της ιδίας Διοργάνωσης. Ο κόσμος της περιοχής αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την αθλητική μας ιδέα και ευελπιστούμε να καταφέρουμε με την πάροδο του χρόνου το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Αμάρυνθος (η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων αποδειγμένα δε αρχαιολογικά ευρήματα ξεκινούν από το 6000 Π.Χ ενώ το όνομα της Αμαρύνθου αναφέρεται στις πινακίδες της Γραμμικής Β οπού είναι η πρώτη γραφή της ελληνικής γλώσσας, μεταγενέστερη μορφή της Γραμμικής Α, χρησιμοποιήθηκε στη Μυκηναϊκή Περίοδο, από το 17ο ως τον 13ο αι. Π.Χ ) του δήμου Ερέτριας να συνεχίσει την αρχαία παράδοση του τόπου στον αθλητισμό, χαραγμένη στο μυαλό όλων μας ως συνώνυμο των βαρέων αθλημάτων (Δυναμικό Τριάθλο - Strongman - Χειροπάλη - Διελκυστίνδα)

Για τον λόγο αυτό, προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά, τους αθλητές, τους φίλους των αθλημάτων καθώς και όσους τρέφουν φιλοαθλητικά αισθήματα, με στόχο την προαγωγή του Αθλητισμού σε όλες του τις μορφές, να παρακολουθήσουν, και γιατί όχι, να συμμετάσχουν στο Αθλητικό Γεγονός της 2ης Συνάντησης Βαρέων Αθλημάτων. 

Εκ του Διοργανωτή