Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ετήσια περιηγητική του εκδρομή, 6-12 Ιουλίου

Το ΤΤ Αλιβερίου της ΕΕΣ συνεχίζοντας την εκδρομική παράδοση που δημιούργησε, διοργανώνει και φέτος την ετήσια περιηγητική του εκδρομή, 6-12 Ιουλίου, με προορισμό τη Βουλγαρία τη Ρουμανία και περιοχές του Εύξεινου Πόντου. Σε μέρη όπου άνθισε ο ελληνισμός τον 17ο και 18ο αι. και κατά την προεπαναστατική περίοδο. Επισυνάπτουμε  αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής με χάρτη και ενδεικτικές φωτογραφίες.
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
        1. 6937161098    κ. Λευκή Μεγαρίτη
        2. 6978162864    κ. Λίτσα Γλάρου.


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ SOCIETY STUDIES OF EYBOEAN
ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ LOCAL BRANCH OF ALIVERI
Τ.Κ 34500 ΑΛΙΒΕΡΙ GR – 34500 ALIVERI
ΤΗΛ – FAX: 22230 23244 TEL : 22230 23244
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
06-12 IOYΛΙΟΥ 2015
1η ημέρα: Αλιβέρι - Σαντάνσκι: Αναχώρηση από το Αλιβέρι στις 6:30 π.μ. με ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στον Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων. Συνεχίζουμε για την πόλη Σάντανσκι όπου είναι ανάμεσα στα Φαράγγια της Κρέσνας και του Ρούπελ με πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.
2η ημέρα: Σάντανσκι - Ρίλα - Βουκουρέστι ( 513χιλ) : Πρόγευμα και αναχώρηση για Ρίλα, όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι και το μουσείο με τα ανεκτίμητα κειμήλια. Ακολούθως άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βραδινό γεύμα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Βουκουρέστι : Μετά το πρωινό, ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη των αντιθέσεων, με τις μεγάλες λεωφόρους, τα εντυπωσιακά μνημεία, τα παλάτια, τα θέατρα, τις όπερες αλλά και τα γιγαντιαία επιβλητικά κτίρια που επιδεικνύουν την επίδραση του καθεστώτος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δούμε αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες, το Εθνικό Θέατρο, την Ελληνική Πρεσβεία, το Πατριαρχείο, το Παλάτι του Κατακουζηνού, την Σκιντέϊα - το μόνο τυπογραφείο της χώρας στη διάρκεια του Κομμουνιστικού καθεστώτος, το μνημείο του Αεροπόρου, το Προεδρικό Μέγαρο, την Όπερα και την Αψίδα του Θριάμβου - πιστό αντίγραφο του Παρισιού. Θα περάσουμε από υπέροχα πάρκα με λίμνες, θα σταματήσουμε για να δούμε τη Βουλή, από τα πιο βασικά αξιοθέατα της πόλης, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, σύμφωνα με τη λίστα που έχει καταρτίσει το βιβλίο Γκίνες, και τέλος το μουσείο του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο.Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Βουκουρέστι - Κωστάντζα (222χιλ) - Βάρνα (153χιλ) : Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κωνστάντζα με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, και πόλη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Περιήγηση-ξενάγηση της ιστορικής πόλης. Θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ. Σε μικρή απόσταση από την Κωνστάντζα, βρίσκεται η Μαμάια, με την ξύλινη εκκλησία του Αγίου Μηνά ενώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και φαγητό. Συνεχίζουμε για την Βάρνα όπου θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1886 από Ιταλό αρχιτέκτονα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου λειτούργησε τριτάξιο ελληνικό σχολείο αρρένων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Βάρνα – Σόφια (443χιλ) : Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με πάνω από 100.00 αντικείμενα που εκτίθενται στις 39 αίθουσες από την περιοχή της Βάρνας. Τα εκθέματα είναι με χρονολογική σειρά από τη χαλκολιθική Εποχή μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα έχουμε άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο - δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα : Σόφια : Αναχώρηση μετά το πρωινό για ολοήμερη εκδρομή στη πόλη . Στην ξενάγηση θα δούμε τον καθεδρικό ναό του ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΕΦΣΚΙ, την πλατεία της ΝΕΔΕΛΙΑ, την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κύριλλου και Μεθόδιου, την ομώνυμη εκκλησία, την συναγωγή, το εθνικό θέατρο, το πρώην βασιλικό, τη ρωσική εκκλησία, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και τον κήπο ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση βραδινό γεύμα. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα : Σόφια – Αλιβέρι (808χιλ) : Αναχώρηση μετά το πρωινό όπου θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις ανάλογες στάσεις γιά ξεκούραση και θα έχουμε μαζί μας τις καλύτερες εντυπώσεις.
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 410,00 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑ 490,00 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Πούλμαν με κλιματισμό για τις αναφερόμενες περιηγήσεις
Ξενοδοχείο 4*αστέρων Sandanski Hotel - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - RIN Central Hotel - ΒΑΡΝΑ - Aqua Hotel- ΣΟΦΙΑ – Ramada Sofia
LINKS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ:
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - Sandanski Hotel http://interhotelsandanski.bg/about.php?lang=en&cntid=29
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - RIN Central Hotel http://central.rinhotels.ro/
ΒΑΡΝΑ - Aqua Hotel http://varna.aquahotels.com/en/
ΣΟΦΙΑ - Ramada Sofia
http://www.ramada.com/hotels/bulgaria/sofia/ramada-sofia/hotel-overview
6/ πρωινά σε μπουφέ
6/ γεύματα σε μπουφέ
Ξεναγός για τη Ρουμανία και ξεναγός για τη Σόφια για τις αναφερόμενες περιηγήσεις
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα
Πληροφορίες για Δήλωση Συμμετοχής: Λευκή Μεγαρίτη τηλ. 6937161098 και Λίτσα Γλάρου 6978162864
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ ΤΖΑΝΗΣ Θ ΓΚΕΚΑΣ