Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η τέλεση πολιτικών γάμων στον Δήμο Χαλκιδέων

 Από σήμερα 5/3/2015 η κατάθεση των δικαιολογητικών για την τέλεση πολιτικών γάμων στον Δήμο Χαλκιδέων θα γίνεται στα Ληξιαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων, καθημερινά 08:00 – 13:00, καθώς και στη Γραμματεία της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας.
Ληξιαρχείο Χαλκίδας 2221085555
Ληξιαρχείο Ανθηδώνας 2221351610
Ληξιαρχείο Αρτάκης 2221351908
Ληξιαρχείο Αυλίδος 2221351711
Ληξιαρχείο Ληλαντίων 2221351822
Δημ. Κοινότητα Χαλκίδας 2221351173

Mini Enduro Mountainbike… στη ΧΑΛΚΙΔΑ

Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα Mini Enduro Mountainbike στην παραλία της Χαλκίδας, με ειδικές διαδρομές στο Κάστρο του Καράμπαμπα.
Οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει και την εμφάνιση τους έχουν κάνει αθλητές απο Θεσσαλονίκη, Κιάτο, Αθήνα αλλά και την Χαλκίδα.
Η διεθνής διοργάνωση Enduro Mediterraneo έρχεται στη Χαλκίδα στις 15 Μαρτίου 2015., με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ.
Η διοργάνωση Enduro Mediterraneo για το 2015 θα ταξιδέψει σε 5 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, με το πρώτο ραντεβού να δίνεται στη όμορφη Χαλκίδα.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 λοιπόν, η παραλία θα γεμίσει ποδηλάτες έτοιμους να κατακτήσουν τις διαδρομές του λόφου Καράμπαμπα.
Με εκκίνηση το στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, οι αθλητές θα αναχωρούν ανά εξάδες, με κατεύθυνση το κάστρο του Καράμπαμπα όπου θα αναμετρηθούν ατομικά έναντι του χρονομέτρου σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές.
Η εκκίνηση της διοργάνωσης θα γίνει στις 11:00, ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 8:00.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται online στο http://enduromediterraneo.com/eggrafes/ , αλλά και στη γραμματεία της εκδήλωσης την ημέρα του αγώνα.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση της Χαλκίδας θα βρείτε στο : http://enduromediterraneo.com/chalkida-evia-15-martiou-2015/
Συμμετοχές μπορούν να γίνουν απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες από 13 ετών και άνω.

Σας προσκαλούμε όλους λοιπόν στη γιορτή της ποδηλασίας της Χαλκίδος, η οποία για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της παραλία της πόλης μας.
Πρόγραμμα

Κυριακή 15 Μαρτίου

8:00 - 14:00 : Bike Expo στον χώρο εκκίνησης και dj set απο τον Home Radio 89.1  
8:00 – 10:30 : Εγγραφές στον χώρο εκκίνησης, στο στρογγυλό της παραλίας.  
10:30 : Ενημέρωση αθλητών.  
11:00 - 14:00 : Enduro Mediterraneo Μini 2015  
14:00-15:00
(ανάλογα με τις συμμετοχές) : Απονομές Επάθλων και κλήρωση δώρων

Λίγα λόγια για την ποδηλασία Enduro Mountainbike

H ποδηλασία Enduro Mountainbike είναι σχεδιασμένη να αποτελεί την απόλυτη δοκιμασία για έναν ποδηλάτη mountainbike, με την προσήλωση ώστε κάθε διοργάνωση να δημιουργεί μια θαυμάσια ατμόσφαιρα, κοινωνία, διαγωνισμό και περιπέτεια για τον διαγωνιζόμενο, συμπεριλαμβάνοντας τις καλύτερες συνθήκες μονοπατιών το οποία είναι διαθέσιμα στην περιοχή του αγώνα.
Η πλατφόρμα του αγώνα περιγράφει το format το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να συναγωνιστούv μεταξύ τους σε PS (Ειδικές Διαδρομές) οι οποίες είναι σχεδιασμένες να δοκιμάσουν τo τεχνικό επίπεδο του αναβάτη και την φυσική του ικανότητα.


Υποχρεωτικός Εξοπλισμός

ΟΛΟΙ οι διαγωνιζόμενοι αθλητές και ποδηλάτες έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα απαραίτητα προστατευτικά που είναι: Κράνος – Γάντια – Επιγονατίδες.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών.
Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face.
Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τη διοργάνωση, καθώς επίσης και στην αφαίρεση του δικαιώματος για συμμετοχή στον αγώνα Enduro Mediterraneo.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν και όσοι δεν συμμετάσχουν στον προκριματικό με την μόνη διαφορά πως θα ξεκινήσουν τελευταίοι.

Τοπικοί κανονισμοί-περιορισμοί

Οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες απο τις 9:00 π.μ. την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και διαθέσιμες για ελεύθερες προπονήσεις και δοκιμαστικές.
Οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι δυο στον αριθμό.
Παρακάτω θα δείτε το μήκος τους με συνολικά χμ κατάβασης 1,22 km.
Ολόκληρη η διαδρομή του αγώνα είναι ένας κύκλος 4,7 km ενω το total elevation gain/loss είναι 132μ.
PS1 :  640 m
PS2 : 580 m

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Juniors – 13 με 18 Με βάση την ηλικία αναβάτη στις 31 Δεκεμβρίου του έτους ανταγωνισμού. (Απαραίτητη η παρουσία και υπογραφή  κηδεμόνα σε ειδική υπεύθυνη δήλωση)
Άνδρες – Όλοι οι χρόνοι των Ανδρών θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.
Γυναίκες – Όλοι οι χρόνοι των Γυναικών θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.
Hardtails – Όλοι οι αθλητές με hardtail (ποδήλατο χωρίς πίσω ανάρτηση) θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα
Veteran - Όλοι οι χρόνοι των Veteran θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.
*το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν το απαιτούν λόγοι ασφαλείας, καιρικές συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο κρίνει η διοργάνωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τον Ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη.
Πέρα από τον αθλητικό τομέα, έγινε εποικοδομητική συζήτηση και για άλλους τομείς που ο Δήμος χρίζει βοήθειας.

16 ως 18 Μαρτίου η κα. Ευσταθίου θα επισκεφτεί την πόλη των Βρυξελλών και το Διοικητικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.