Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Χαλκιδέων για τη Λίνα Χαλίλη

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Δημάρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης στην οικογένεια της εκλιπούσης Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Λίνας Χαλίλη, στην οποία αναφέρει τα εξής: 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΝΑ



Ο πόνος δυσβάσταχτος όταν αποχαιρετάς οριστικά από αυτόν το κόσμο ένα νέο άνθρωπο.
Όμως γίνεται αβάσταχτος όταν καλείσαι να αποχαιρετήσεις μία πολύτιμη φίλη και συνεργάτη.
Όταν καλείσαι να αποχαιρετήσεις ένα κορίτσι που μόνο προσφορά είχε στην οικογένειά της, στους φίλους της, στην πόλη που ζούσε.

Εξαίρετη σαν άνθρωπος, πολυπράγμων, ακέραιη, εργατική, αξιαγάπητη, προσηνής που είχε μόνο φίλους.
Με ότι και αν καταπιάστηκε διακρίθηκε. Στην εργασία της, στη μουσική, στους παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, στην δημόσια ζωή του τόπου.
Λίνα ήσουν ο άνθρωπος που έβλεπε μακριά, ήσουν η καλοσυνάτη συνάδελφος που δεν ήξερε τη λέξη “θέλω”. Που ήξερες μόνο να δίνεις, να προσφέρεις, να συμπονάς.

Για τους λόγους αυτούς το φευγιό σου μας αφήνει απαρηγόρητους.

Στους δικούς σου ανθρώπους, τη μητέρα σου, τα αδέλφια σου, τους συγγενείς σου ευχόμαστε υπομονή.

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είμαστε περήφανοι που υπήρξαμε συνεργάτες και φίλοι σου. 

Καλό ταξίδι Λίνα.
Καλό ταξίδι γλυκέ μας Άγγελε.

ΣΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΛΙΝΑ ΜΑΣ!

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής 
22 – 2 – 2015 που η γλυκιά φωνή της, η υπέροχη παρουσία της, το χαμόγελο της, έσβησαν για πάντα! Η δική μας Λίνα ( Αποστολίνα Χαλίλη) η φίλη μας, η συνεργάτιδα μας,  Έφυγε από κοντά μας στα 48 της χρόνια, από την επάρατο νόσο που τόσο ύπουλα κτυπάει τους ανθρώπους! Η Λίνα μας, ένα τόσο χαρισματικό δημιουργικό άτομο, που πολλοί την ζήλευαν, ένα ταλέντο σε ότι και αν έκανε, έφυγε από κοντά μας! Ο καλλιτεχνικός μας χώρος έγινε πιο φτωχός! Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο, καλλιτέχνες φίλοι της, και όλοι όσοι την γνώριζαν δεν μπορούν να το πιστέψουν, διαβάζω ξανά και ξανά τα σχόλια στην σελίδα της στο 
Face Book φίλων κοινών μεταξύ μας γνωστών  καλλιτεχνών, και δεν μπορώ να το χωνέψω θα ήθελα να ήταν ψέμα, και όμως η Λίνα μας έφυγε, καλό σου ταξίδι Λίνα μου. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Ένα μικρό αφιέρωμα από βίντεο που βρήκα στο YouTube 
και το βιογραφικό της καθώς και κάποιες φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες για να μας θυμίζουν ότι ήταν κοντά μας η Λίνα, ότι δουλέψαμε πλάι πλάι στο πάλκο, και πως ήμασταν φίλοι, καλοί φίλοι! 
   
   Αποστολίνα Χαλίλη
1.   Ιδιωτική υπάλληλος στην εταιρεία ΣΑΜΠΟ ΕΛΛΑΣ ΑΕ από το 1991.
2. Δασκάλα χορού Ελληνικών χορών από το 1995 και Latin-Ευρωπαϊκών από το 2000, με πτυχία και πιστοποιήσεις σε πάνω από 40 σεμινάρια χορού κι αμέτρητες  εμφανίσεις σε Διεθνή κι εγχώρια Φεστιβάλ .
3.Πιστοποίηση επιμόρφωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Ανοιχτού Πανεπιστήμιου, που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό σύλλογο «τ’ Αλωνάκι» Χαλκίδας. Μουσικές σπουδές ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού και κρουστών στην μουσική σχολή Χρόνης Αηδονιδης της πόλης μας.
4. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου συλλόγου «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», κι εθελόντρια δασκάλα χορού σε αυτόν απ’ το 2002. Υπεύθυνη χορευτικής ομάδας ΧαλκίδαςSPECIAL OLYMPICS αγώνων 2011. Πτυχία φοίτησης εξ’ αποστάσεως στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα τμήματα : 1) «Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κι ένταξη τους στην κοινωνία και την εργασία»  και 2) «Παιδική παχυσαρκία».
5. Διακρίσεις από πανελληνίους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, εντός κι εκτός Ελλάδος. Από το 2007 έως σήμερα αρθρογράφος κι από το 2010 υπεύθυνη ύλης στην Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» συλλόγου «τ’ Αλωνάκι».
6. Μέλος Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (ΔΟΛΤ) κι Ελληνικής ομάδας ERTHDANCERS (χορευτές του κόσμου) χορευτικών ομάδων ελληνικού παραδοσιακού χορού σε Χαλκίδα, Αθήνα, Ωρωπό. Μέλος μουσικών συνόλων  Δήμου Χαλκιδεων και γνωστών λαϊκών σχημάτων της πόλης. Μέλος θεατρικής ομάδας Αεικίνητου Θεάτρου Εύριπου και υπεύθυνη χορογραφιών κι ένδυσης. Εμφανίσεις σε τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές, κυρίως λαογραφικού περιεχομένου («Κυριακή στο χωριό», «Ο τόπος και το τραγούδι του», «Το Πάρτυ της ζωής σου», «το Καστελόριζο στην ΕΤ3»)