Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘’Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’’, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν στις 18 Οκτωβρίου 2014 στην Εστία του Δήμου Νέας Σμύρνης, εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Οι κ.κ. Σταύρος Τζουλάκης - Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Νικήτας Περαθωράκης - Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, Γεώργιος Πρασιανάκης - Πρόεδρος παραρτήματος του Ιδρύματος στην Αττική, Γεώργιος Μαριδάκης - Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και Νικόλαος Παπαδάκης - Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, απηύθυναν χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου Κρητικού πολιτικού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε την απόφαση να αναγορευτούν εταίροι του Ιδρύματος στις 30 Νοεμβρίου 2014 α.η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, για τη σημαντική συνεισφορά του προέδρου της, κου Περαθωράκη, στη συγκρότηση του αρχείου του Ιδρύματος και β.ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή την ανέγερση του ανδριάντα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην κεντρική πλατεία.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Κος Συμεών καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.

Εκ μέρους του Ιδρύματος δόθηκαν αναμνηστικά στυλό με την υπογραφή του Ελευθέριου Βενιζέλου:
· στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης από τον κ. Καλογερή Εμμ. (πρόεδρο του συλλόγου των φίλων του Ιδρύματος)
· στον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη από τον κ. Σίφη Μαρκάκη (αντιπρόεδρο του συλλόγου των φίλων του Ιδρύματος)
· στον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κ. Νταγκουνάκη Εμμ. από τον κ. Μαριδάκη Γεώργιο (πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως Αττικής)
· στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κ. Περάκη Γεώργιο από τον κ.  Νικηφοράκη Σταύρο (μέλος του παραρτήματος της Αττικής και της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης)

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το μουσικό σχήμα του Αντώνη Γαμπιεράκη και το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, που χόρεψε Πεντοζάλι, Λαζώτη, Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Τριζάλη και  Ανωγειανό.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά από την εφημερίδα ‘’Επίκαιρα’’, την εφημερίδα ‘’Δημοσιογράφος’’, την εφημερίδα ‘’Παγκρητικά Νέα’’ και το κανάλι NStv.