Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Συνολικά 14 λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε όλη την Ελλάδα σε ένα 24ωρο






















Συνολικά εννέα λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε Κέρκυρα, Ρόδο, Σάμο, Ηλεία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη και Ανάβυσσο σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «Δασσια» Κέρκυρας, 82χρονη. Η ηλικιωμένη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Νεκρός, ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τη θαλάσσια περιοχή «Ζέφυρου» Ρόδου, 67χρονος, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 79χρονη στην περιοχή παραλίας «Ταρσανάς» Σάμου. Επίσης στη Ρόδο στη θαλάσσια περιοχή «Έλλη» πνίγηκε ένας 86χρονος.

Ένας 71χρονος έχασε τη ζωή στο Μπούκας Παλαιοχωρίου, ένω ένας 58χρονος ανασύρθηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή «Σκάλα» Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης. Ένας 39χρονος έχασε τη ζωή του στην θαλάσσια περιοχή «Ποταμός» Επανομής επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Στη Χαλκιδική ένας 82χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή «Ψακούδια». Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στην παραλία της Βάρκιζας έχασε τη ζωή του ένας 77χρονος. Ένας ακόμη άνθρωπος, ένας 67χρονος, ανασύρθηκε νεκρός σε παραλία της Αναβύσσου.

Το Σάββατο ένας 90χρονος ανασύρθηκε νεκρός του τις πρωινές ώρες, από τη θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ανδρέα Μεσσηνίας με θύμα αυτή τη φορά έναν 65χρονο. Την ίδια τύχη είχε και ένας 77χρονος στις Μπενίτσες Κέρκυρας, αλλά και ένας 69χρονος αλλοδαπός στο  Γαυγιοτολίμανο Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείο στο Ρέθυμνο.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/ellada/ennea-loyomenoi-exasan-ti-zoi-toys-se-oli-tin-ellada-tin-paraskeyi

Οι Έλληνες παίρνουν στα χέρια τους τη ζωή τους

Γράφει η: Λένα Ξάνθη

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα τα ποσοστά αυτοκτονίας των ανδρών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η λιτότητα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα κοινωνικό πεδίο μάχης.

Για κάποιους, αυτό είναι το αποτέλεσμα των τακτικών που επιβάλλονται από την «Τρόικα», την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ. Περικοπές θέσεων εργασίας,
 μειώσεις μισθών και η βία που επιβάλλονται καθημερινά έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον πληθυσμό.

Αλλά στο όνομα της αλληλεγγύης, ενεργοί πολίτες δίνουν ένα χέρι βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη, ξεκινώντας από την υγειονομική περίθαλψη που υποφέρει. Σε μια ελεύθερη κλινική γιατρός εξετάζει σε μια άνεργη γυναίκα που δεν έχει πρόσβαση στο νοσοκομείο.
Δείτε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Ντόρα Παναρίτη



Πηγή:  http://www.pints.gr/?p=84531#!prettyPhoto